Jag är vinutbildad och WSET 3 Certifierad på Wine & Spirits Education Trust i London. Förutom vinprovning under namnet Vinology håller jag också utbildningar i vinkunskap inom Munskänkarna, Sveriges största organisation för vinintresserade.
2019 var jag medlem av vinnande lag i riksfinalen i blindprovning och representerade Sverige i VM i Loire där vi knep en 8:e plats av 27 deltagande länder.
Jag älskar vin och mat och att prata med andra om vin och mat! Hör av dig om du vill att jag ska komma hem till just dig eller till ditt företag och hålla en vinprovning.
Skicka ett mail till bernt@vinology.se. Hoppas vi hörs!
Lillängshamnens fiskrökeri är Värmlands främsta leverantör av såväl rökt som färsk fisk och skaldjur. Jag levererar en tjänst med veckovis anpassade dryckerstips till Lillängens kunder.
Saluhallen levererar närproducerat kött med hög kvalitet och omsorg om djuren. Jag bidrar med veckovis anpassade dryckerstips till saluhallens kunder.
Claras levererar goda sallader, bufféer och brickor till kunder över hela Karlstad. Jag bidrar med veckovis anpassade dryckerstips till Claras kunder.
Jag höll två av mässans "Master Class" provningar på temat "Prisvärda lagringsviner". Vinprovningarna hölls på uppdrag åt vinimportören Wine affair med grymt goda viner från Bourgogne och Rhone
Vinprovningar på temat ”Prisvärda lagringsviner” på Karlstad Vin & Deli – Karlstads största vinmässa. Vinprovningarna hölls på uppdrag åt vinimportören Wine affair med grymt goda viner från Bourgogne och Rhone.
Vinprovning för företag på temat ”Italien” för restaurangen Olssons Bazaar. Vi sammanfattade Italien på fyra viner (Jisses!). Venetien, Piemonte, Toscana och Sicilien fick representera vinlandet Italien.
Karlstads bäst restaurang – Olssons Elektriska – ordnar vin after work på varierande teman varje torsdag. Där har jag tillsammans med restaurangens duktiga sommelierer, minglat och snackat vin med vinintresserade gäster på torsdagarna.
Provningar för ledningsgruppen, avdelningen eller hela arbetsplatsen. Som en del av en konferens, ett avdelningsmöte eller en personalaktivitet. Både som ren vinprovning på företaget eller i kombination med vin och mat på Matstudion i Karlstad.
Ett flertal hemma hos provningar på teman som Italien – Vinvärldens stora – Portvin och Mat & vin. På altanen sommartid, vid matbordet före middagen - alltid i liten grupp, personligt och trevligt.
2019 var jag medlem av vinnande lag i riksfinalen i blindprovning och representerade Sverige i VM i Loire där vi knep en 8:e plats av 27 deltagande länder. Sjukt svårt och utmanande men grymt lärorikt. Man inser att ju mer man lär sig desto mer förstår man att man inte kan…
Utbildar i vinkunskap på Munskänkarna Solstaden där jag håller kursen i grundläggande vinkunskap – 1-betyget. samt fortsättningskursen 2-betyget. Jag har även utbildat i Munskänkarnas Druvkurs som fokuserar på vinodling, vinframställning och sex av de största druvorna.