OM VINOLOGY

Bernt Gustavsson


Jag är vinutbildad och WSET 3 Certifierad på Wine & Spirits Education Trust i London. Förutom vinprovning under namnet Vinology håller jag också utbildningar i vinkunskap inom Munskänkarna, Sveriges största organisation för vinintresserade.

2019 var jag medlem av vinnande lag i riksfinalen i blindprovning och representerade Sverige i VM i Loire där vi knep en 8:e plats av 27 deltagande länder.

Jag älskar vin och mat och att prata med andra om vin och mat! Hör av dig om du vill att jag ska komma hem till just dig eller till ditt företag och hålla en vinprovning.

Skicka ett mail till bernt@vinology.se. Hoppas vi hörs!

"Jag älskar vin och mat och att prata med andra om vin och mat"

Vinprovning - Vinology - Bernt Gustavsson - Karlstad

Certification


  • WSET level 3 certificate in wine
  • WSET level 2 certificate in wine & spirits

Erfarenheter


  • Vinprovning
  • Vinutbildning
  • Konsultation

Tidigare uppdrag & erfarenheter

Vinprovning -  Vinology - Vin till fisk - Karlstad

Lillängshamnens fiskrökeri - Konsultation

Lillängshamnens fiskrökeri är Värmlands främsta leverantör av såväl rökt som färsk fisk och skaldjur. Jag levererar en tjänst med veckovis anpassade dryckerstips till Lillängens kunder.

Saluhallen på Kils slakteri - Konsultation

Saluhallen levererar närproducerat kött med hög kvalitet och omsorg om djuren. Jag bidrar med veckovis anpassade dryckerstips till saluhallens kunder.


Vinprovning -  Vinology - Kils slakteri - Karlstad

Klaras Café - Konsultation

Klaras levererar goda sallader, bufféer och brickor till kunder över hela Karlstad. Jag bidrar med veckovis anpassade dryckerstips till Klaras kunder.


Vinprovning -  Vinology - Klaras café - Karlstad

Örebro vinmässa - Vinprovningar

Jag höll två av mässans "Master Class" provningar på temat "Prisvärda lagringsviner". Vinprovningarna hölls på uppdrag åt vinimportören Wine affair med grymt goda viner från Bourgogne och Rhone

Vinprovning -  Vinology - Vin & Deli - Karlstad
Vinprovning -  Vinology - Vin & Deli - Karlstad

Karlstad Vin & Deli - Vinprovningar

Vinprovningar på temat ”Prisvärda lagringsviner” på Karlstad Vin & Deli – Karlstads största vinmässa. Vinprovningarna hölls på uppdrag åt vinimportören Wine affair med grymt goda viner från Bourgogne och Rhone.


Olssons Bazar - Företagsprovning

Vinprovning för företag på temat ”Italien” för restaurangen Olssons Bazaar. Vi sammanfattade Italien på fyra viner (Jisses!). Venetien, Piemonte, Toscana och Sicilien fick representera vinlandet Italien.

Vinprovning - Vinology - Olssons Bazar - Karlstad
Vinprovning - Vinology - Olssons Elektriska - Karlstad

Olssons Elektriska - Vin After Work

Karlstads bäst restaurang – Olssons Elektriska – ordnar vin after work på varierande teman varje torsdag. Där har jag tillsammans med restaurangens duktiga sommelierer, minglat och snackat vin med vinintresserade gäster på torsdagarna.

Företagsprovningar

Provningar för ledningsgruppen, avdelningen eller hela arbetsplatsen. Som en del av en konferens, ett avdelningsmöte eller en personalaktivitet. Både som ren vinprovning på företaget eller i kombination med vin och mat på Matstudion i Karlstad.

Vinprovning - Vinology - Matstudion - Karlstad

"Hemma hos" - Vinprovningar

Ett flertal hemma hos provningar på teman som Italien – Vinvärldens stora – Portvin och Mat & vin. På altanen sommartid, vid matbordet före middagen - alltid i liten grupp, personligt och trevligt.

Vinprovning - Vinology - Hemma hos - Karlstad

VM i vinprovning

2019 var jag medlem av vinnande lag i riksfinalen i blindprovning och representerade Sverige i VM i Loire där vi knep en 8:e plats av 27 deltagande länder. Sjukt svårt och utmanande men grymt lärorikt. Man inser att ju mer man lär sig desto mer förstår man att man inte kan…

Vinprovning - Vinology - Munskänkarna Solstaden - Karlstad

Munskänkarna - Utbildare

Utbildar i vinkunskap på Munskänkarna Solstaden där jag håller kursen i grundläggande vinkunskap – 1-betyget. samt fortsättningskursen 2-betyget. Jag har även utbildat i Munskänkarnas Druvkurs som fokuserar på vinodling, vinframställning och sex av de största druvorna.